Про нас пишуть

Вітальний лист Міністра освіти і науки України

Вітання Міністра освіти та науки України

Щиро вітаю Програму академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні з 25-річчям!

Програма імені Фулбрайта є найповажнішою та най- впливовішою програмою академічних обмінів у світі із найдовшою історією, яка налагоджує глибокі культурні зв'язки між народами.

За чверть сторіччя своєї діяльності в Україні Програма зробила значний внесок у розвиток нашої науки і культури. Програма сприяє реформам та поширює інноваційні практики у різних галузях освіти і науки України через своїх українських та американських учасників - фулбрайтівців.

У різні роки випускниками Програми імені Фулбрайта були відомі діячі у галузі культури, освіти, науки та мистецтва, зокрема, ректори та проректори українських вищих навчальних закладів: Ігор Коваль, ректор Одеського національного університету імені 1.1. Мечникова; Михайло Загірняк, ректор Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського; В'ячеслав Брюховецький, почесний президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Сергій Квіт, екс-президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» та 9-й Міністр освіти і науки України (2014 - 2016 рр.); Євген Трушляков, проректор Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова; Марія Зубрицька, проректор Львівського національного університету імені І.Франка; Іванна Бакушевич, проректор Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій та інші. До когорти фулбрайтівців також належать видатні письменники, літературознавці та діячі мистецтв, які зробили вагомий внесок у розвиток української літератури, культури та мистецтва: Оксана Забужко, Олександр Ірванець, Юрій Андрухович, Микола Рябчук; Ігор Пошивайло, директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності; Елеонора Соловей, літературознавець, член Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Детальніше ...

Урочистості до Дня науки

17 травня 2017 року з нагоди Дня науки відзначено кращих науковців та молоду наукову еліту області за ініціативи та безпосередньої участі голови Тернопільської обласної ради ОвчарукаВ.В., заступника голови обласної державної адміністрації Юрика Ю.З. і начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Хоми О.З.  

 Серед  молодих науковців  області Почесною грамотою   відзначено  к.е.н.,  доцента кафедри міжнародної економіки та маркетингу  Мартиняк Ірину Олександрівну.

Вітаємо молоду наукову еліту та всіх  викладачів і студентів ТІСІТу з професійним святом.

Про нас пишуть: http://oblosvita.te.ua/news/1986-urochystosti-z-nahody-dnia-nauky

Детальніше ...

Тернопільський віндсерфінгіст Олександр Тугарєв відкрив сезон золотою нагородою

Яхтсмени України відкрили сезон змагань. Вже стало традицією, що першою регатою у них стає «Олімпійський вітрильний тиждень» в олімпійських номерах програми, який відбувається наприкінці квітня. Раніше ці змагання постійно проводили у Севастополі, три останніх сезони вони проходили у Києві, а цього року їх надзвичайно успішно з 26 до 30 квітня приймала українська «Чорноморська перлина» – місто Одеса.

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS

Увійти