Новини ТІСІТ

Завершився міжнародний форум: "РЕГІОНИ ЗНАНЬ: Україна в європейському просторі освіти- науки- інновацій для ревіталізації та процвітання територій"

Форум проходив 26-27 березня 2010 року у конгрес-центрі "Червона калина".

Загальна мета форуму – розвиток української економіки, що базується на знаннях, її інтеграція в загальноєвропейський простір, а також використання нових кластерних технологій в освітній, науковій та дослідницькій сферах для оздоровлення (ревіталізації) та інноваційного розвитку регіонів України та Польщі.

Форум проводився під патронатом Міністерства освіти та науки України, Державного агентства з інновацій та інвестицій, Тернопільської обласної ради, Тернопільської міської ради. Співорганізатори і партнери Форуму — наукові та освітні інституції Тернополя, Львова, Кракова, Жешова та інших міст України і Польщі: 

  • Бізнес Інкубатор Тернопільщини;
  • Вища Школа Управління (м. Жешув, Польща);
  • Державна Вища Професійна Школа в м. Ярославі (Польща);
  • Західний регіональний центр інноваційного розвитку (м. Львів);
  • Інститут регіональних досліджень (м. Львів);
  • Краківський економічний університет;
  • Львівський центр науково-технічної та економічної інформації;
  • Малопольський економічний інститут (м. Жешув, Польща);
  • Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського;
  • Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя;
  • Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій;
  • Українська асоціація бізнес інкубаторів та інноваційних центрів.

Участь у Форумі взяли більш ніж 130 учасників – науковців з таких міст України, як Вінниця, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль, Харків, та ін.

Польська делегація була предствалена відомим науковцями з Гданська, Жешува, Кракова та Ярослава, також з Польщі приїхала група студентів з Краківського економічного університету.

Двохденна програма форуму включала наукові виступи міжнародних експертів та фахівців з кластерного розвитку територій, ділові презентації представників місцевої влади, бізнесу, дискусії за круглим столом, виставку-конкурс інноваційних проектів та пропозицій до співпраці.  

В ході форуму, за допомогою відеозв"язку, був проведений on-line діалог з науковцями з Кракова. 

Польські студенти обмінялися досвідом студентського самоврядування, презентували структуру і завдання студентського парламенту, а також запросили студентів ТІСІТ на тиждень України, який проведуть у травні 2010 року в Краківському економічному університеті. Також зацікавили презентації проектів студентів ТІСІТ, які польські колеги взяли для адаптації у своїх вузах.

Он-лайн трансляція форуму відбувалася в мережі Інтернет.

27 березня за підсумками форуму в Збаразькому замку провели круглий стіл «Практичні аспекти формування кластеру медичного туризму на Тернопіллі», під час якого науковці та практики розробили рекомендації щодо створення в регіоні «Кластеру здорового життя».

 

Фотогалерея події

ozio_gallery_jgallery
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти