Новини ТІСІТ

Делегація студентів та викладачів ТІСІТ на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком

3 квітня в ході робочої поїздки Президент України Петро Порошенко провів зустріч з професорсько-викладацьким складом та студентським активом вузів Тернополя.
Від Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій участь у зустрічі взяли проректор з виховної роботи та правових питань Мартинюк Володимир Данилович, доцент кафедри міжнародної економіки та маркетингу Палка Ігор Михайлович, старший викладач кафедри інформатики та фундаментальної підготовки Слободян Ігор Володимирович, представники Студентської Ради ТІСІТ Кічор Вікторія та Гаврилюк Олена.
Глава держави поінформував присутніх про виклики, які зараз стоять перед Україною, в першу чергу – боротьбу проти агресора. Він високо оцінив активну участь студентів у волонтерських рухах, котрі хоч і не підлягають мобілізації, не залишаються осторонь. При цьому Президент зазначив, що в час свого студентства він служив два роки, і це позитивно вплинуло на формування його як особистості.

Основним меседж Президента: "Україна майбутнього буде такою, якою її побудуєте Ви"

Петро Порошенко наголосив на важливості якісного навчання та виховання освіченої молоді. «На вас лежить особлива відповідальність за якість навчання, за особливо ретельне ставлення до отримання тих знань, які не лише вам допоможуть побудувати кар’єру, а й будуть корисними для будівництва нової країни, – сказав Петро Порошенко і додав, – Україна майбутнього, незалежність якої ми захищаємо великою ціною, буде такою, якої її побудуєте ви».
Президент наголосив, що держава відчуває колосальний кадровий голод і брак по-сучасному освічених фахівців, які потрібні для змін в країні.
Президент також відзначив важливість розвитку науки і нагадав, що 20 березня цього року було підписано угоду з Європейським Союзом «Про участь в рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020» та про набуття Україною статусу асоційованого члена у цій програмі. За словами Петра Порошенка, за допомогою цієї програми Україна отримала можливість формувати наукові консорціуми та отримувати фінансування як координатор проектів.
«Не скористатися такими можливостями, було б вкрай безвідповідально, бо якісна вища освіта не можлива без її поєднання з наукою», – підкреслив Глава держави.

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти