Новини ТІСІТ

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

У ТІСІТ пройшов семінар-тренінг присвячений профілактиці ВІЛ/СНІДу серед молоді, на якому студенти обговорили питання профілактики, запобігання поширення та проблеми лікування СНІДу.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх держав планети прозвучав заклик до об'єднання зусиль і розширенню обміну інформацією з ВІЛ/СНІДу. З того часу Всесвітній день, що відзначається щороку, служить справі зміцнення організованих зусиль з боротьби з пандемією СНІДу, який поширюється по всіх регіонах світу. Організовані зусилля направлені на зміцнення громадської підтримки програм профілактики поширення ВІЛ/СНІД, на організацію навчання і надання інформації по всіх аспектах пандемії.

Основні складові стратегії боротьби з ВІЛ/СНІД – це первинна профілактика, направлена на попередження ризикованої поведінки, і вторинна профілактика, що включає чисто медичні заходи: безпечне донорство, попередження передачі ВІЛ від матери до дитини і комплекс медичної допомоги ВІЛ-інфікованим і хворим на СНІД. 

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти