Новини ТІСІТ

Інавгураційний виступ ректора Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій проф. Ярослава Бакушевича

1 вересня 2008 року


309originalШановні викладачі, гості, батьки та студенти !

Шановні пані та панове!

Розпочинаючи новий  2008-2009 навчальний рік, 7 у нашому інституті, хочу сердечно привітати всі прибувших на ці урочистості та із Святом Знань, яке традиційно святкується в Україні – 1 вересня. Процес інавгурації у вищих навчальних закладах Європи святкується з кінця 11 століття і розпочинає навчальний рік у всіх закладах освіти.

З великим задоволенням вітаю прибулих на інавгурацію гостей з-за кордону, наших добрих колег, з якими давно плідно співпрацюємо :

Анджея Шромніка – проректора, професора Краківського економічного університету, Doctor Honoris Causa ТІСІТ;
Кшиштофа Кашубу –  професора, ректора Вищої господарчої школи в м. Жешув; 
Януша Стрихача – професора Вищої господарчої школи в м. Жешув.

Сердечно дякую всім прибулим на святкування і зичу найкращі побажання. 
Вітаю всіх викладачів та працівників інституту та дякую за високий рівень наукової, методичної виховної роботи , яку вони здійснюють в ім’я розвитку інституту та освіти в цілому.
Хочу передати найкращі побажання та вітання всім випускникам інституту. Ми надіємось часто бачити Вас у наших стінах.
Українсько-польський приватний вищий навчальний заклад «Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій» (далі ТІСІТ) у своїй діяльності орієнтується на підготовку фахівців для сфери соціально-економічного забезпечення розвитку території в першу чергу з підтримкою у навчанні соціально-незахищених категорій студентів і молоді з особливими потребами (з числа дітей-інвалідів).
Ідея нашого інституту це виховання української еліти, лідерів, тому приділяємо велике значення спільному навчанню студентів і викладачів, а також об’єднання навчання та наукових досліджень.
Ми звертаємо велику увагу на якість навчання наших студентів і передусім розраховуємо на виховання української еліти – майбутніх реформаторів України.
Хочу сказати, що наш інститут є єдиним вищим навчальним закладом України, який окрім фундаментального вивчення польської мови, згідно нових навчальних планів передбачає вивчення польської історії, культури та економіки. Надіюсь це дасть можливість продуктивно продовжувати навчатись нашим студентам на магістерських програмах у Польщі, а також отримати достойну роботу у спільних українсько-польських організаціях та підприємствах.

Згадуючи здобутки минулого навчально року не можу не згадати проте, що Інститут акредитовано Державною акредитаційною Комісією акредитовано за 3 рівнем (Сертифікат про акредитацію та Наказ МОНУ №2144-Л від 4.12.2007 року) 
ТІСІТ внесено до Реєстру вищих навчальних закладів України, як ВНЗ 3 рівня акредитації – 12.02.2008 року.
За результатами рейтингу МОНУ у 2007 року наш інститут знаходиться на 1 місці серед вищих навчальних закладів Тернополя недержавної форми навчання. 
Двоє викладачів інституту захистили у вже минулому  навчальному році кандидатські дисертації, а загалом за 6 років діяльності інституту 9 викладачів захистили кандидатські дисертації.
 
У листопаді 2007 р. викладачі та співробітники ТІСІТ взяли участь в роботі міжнародного науково-практичного семінару "Проблеми впровадження положень Болонського процесу в освітніх закладах України та Польщі" спільно з Університетом Економічним у Кракові. Семінар відбувся в туристичному містечку Івоніч Здруй. Згідно з програмою семінару, прослухали і обговорили доповіді професорів і молодих науковців.
У червні 2008 року в Тернопільському інституті соціальних та інформаційних технологій відбувалася міжнародна науково-практична конференція «Будуємо нову Європу: будівельні кластери та стратегії розвитку регіонів при підготовці до ЄВРО  - 2012»
З жовтня 2006 року по лютий 2008 у ТІСІТ проводився міжвузівський науково-методичний семінар з новітніх методів викладання за керівництвом зав. кафедрою соціального управління, проф. Анастасії Яківни Ходорчук. 
Учасникам семінару, викладачам вузів Тернопільської області, було видано сертифікат про підвищення кваліфікації.
У квітні 2008 року в ТІСІТ відбулася студентська науково-практична конференція ІНТЕГРАЦІЯ УКРАЇНИ У СВІТОВИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПРОСТІР: ЕКОНОМІКА, МАРКЕТИНГ, СОЦІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ.

Важливі події відбулися в студентському житті:
Студенти інституту створили команду КВК, вокально-інструментальний ансамбль, випускають студентську газету « Zaczek ».
З 14 по 18 квітня у Тернопільському інституті соціальних та інформаційних технологій проходив "Тиждень соціального управління" організований спільно з управління сім’ї, молоді та спорту Тернопільської міської ради та міським центром соціальних служб для молоді.
Згідно програми у різних академічних групах інституту були проведені Тренінгові заняття  “Влаштовуюсь на роботу”, “Шляхи подолання насильства над жінками”, “Подолання конфліктів”, “Нарконон”.  
За сприяння фонду “Від серця до серця”, за участі студентів-волонтерів ТІСІТ стартувала всеукраїнська благодійна акція   “Почуйте всі!”
У 2008 році в ТІСІТі започаткована літературно мистецька студія, яка відбувалась у студентському кафе і на якій студенти нашого вузу представляли свої талановиті творчі роботи. Це були художні твори, вірші та проза, пісні під супровід гітари, виставки фотографій. 
У березні 2008 року у нашому інституті відбулась особлива подія, свято, яке було організовано вперше до дня 8 березня під назвою «Міс ТІСІТ 2008». 
У квітні були проведені змагання на першість ТІСІТ з міні-футболу між командами студентів і викладачів інституту.

На час літніх канікул співпраця інституту з польськими партнерами не припинялася, були підписані нові угоди про співпрацю, обмін студентами та науковими кадрами з навчальними закладами та організацією практики студентів з підприємствами Польщі.
Поновлено угоди про співпрацю, обмін студентами та науковими кадрами, між ТІСІТ та  Краківським економічним університетом.
Підписано угоди про подальшу співпрацю та про організацію практики студентів між ректором ТІСІТ та президентом  об’єднання "Нарамовіце" (м Познань)
Успішно пройшла зустріч між ректором ТІСІТ  з ректором Вищої школи соціальних наук у м. Познані, професором Міхалом Івашкевічем з метою підписання угоди про співпрацю, обмін студентами та науковими кадрами, а також продовженням навчання студентів ТІСІТ в магістратурі факультету журналістики та Pablic Relation. 

Дорогі студенти!

Звертаючись до Вас, хочу привітати з Новим академічним роком. Винятково тепло хочу привітати тих, які перший раз, як студенти перебувають в стінах нашого інституту і розпочали дорогу до отримання професійних знань і почали будувати саме тут своє майбутнє. Надіюсь, що гімн «Гаудеамус» залишиться у вашій пам’яті, як початок нової дороги академічного навчання, надіюсь, що Ви будете привносити славу нашому інституту, шанувати наші традиції, символіку та людські цінності.    Пам’ятайте, що вищий навчальний заклад, незважаючи на галузь наук, є інституцією високої культури і високих моральних та ділових якостей.
Хочу Вам побажати, щоб роки навчання в інституті були дійсно вдалими і щасливими.

Новий 2008-2009 навчальний рік, 7 навчальний рік діяльності Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій оголошую відкритим.

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти