Новини ТІСІТ

Завершився фінал ХІІ обласного конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді

Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно із Тернопільським обласним молодіжним центром праці 20 жовтня 2010 року провели фінал XІІ обласного конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.
Метою якого є залучення молоді до підприємницької діяльності, сприяння створенню молодіжних підприємств, формування позитивного іміджу підприємництва.

Для участі у конкурсі було подано 31 заявку, а у фіналі конкурсу було представлено 16 проектів. Оцінювання та аналіз бізнес-планів здійснювала Експертна рада.
І3 16 проектів, які приймали участь у фіналі – 5 бізнес-планів були розроблені студентами Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій.

Об’єктом відбору конкурсу стали бізнес-плани, які містять економічну модель підприємницької діяльності. Роботи розглядалися та оцінювалися в номінації: “виробництво, сфера послуг і торгівля” та “соціальний проект”.

За результатом проведеного фіналу гран-прі присудили бізнес-проекту - «Твори добро», який презентували учні 21-ї школи м. Тернополя (Гришета Людмила, Соловій Каріна, Башуцький Роман).
Волощенко Тетяна, перше місце у номінації «Виробництво, сфера послуг і торгівля»У номінації «Виробництво, сфера послуг і торгівля» місця розподілили таким чином:
1 місце - бізнес-план «Створення ЗАТ «Екосік»» розроблений Зелінським Олегом.
1 місце-бізнес-план «Видання посібника «З турботою про довкілля: практичні поради» розроблений Волощенко Тетяною (студентка гр. МЕ-41ТІСІТ).
2 місце - бізнес-план «Фотостудія» розроблений Белей Іриною.
3 місце - бізнес-план «Виробництво і реалізація продуктів бджільництва та промислових товарів для бджолярів» розроблений Сокирком Володимиром .

Лаврушко Олена, друге місце у номінації «Соціальний проект»У номінації «Соціальний проект»:
1 місце – проект «Створення табору військово-патріотичного виховання «Нова хвиля» розроблений Кравець Наталією та Біликом Назарієм (випускники ТІСІТ).
2 місце - проект «Первинна профілактика домашнього насильства над дітьми дошкільного віку» розроблений Лаврушко Оленою (студентка гр. СО-41ТІСІТ).
3 місце – проект «Спорт. Здоров’я. Милосердя» розроблений Боровець Марією.
Окремо слід відзначити бізнес-план “Запрвадження еколого-інформаційного центру в м. Тернопіль”, автором якого є Збройна Наталя (студентка гр. МЕ-41ТІСІТ). Даним проектом зацікавилася громадська організація “За чисте місто”.

Із 5-ти бізнес-планів, які були розроблені студентами Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій 4 отримали відзнаки. Переможці отримали цінні подарунки. Представникам соціального проекту «Твори добро» вручили сертифікат на суму 1000 гривень.

Як зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді   облдержадміністрації Наталя Анатолівна Найчук – “Молодь це той активний прошарок населення, який може ефективно займатися підприємницькою діяльністю, що в свою чергу сприятиме створенню нових робочих місць і скороченню безробіття. На сьогоднішній день конкурс бізнес-планів надає можливість зробити «перший крок» молоді для започаткування свого бізнесу”.

 

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти