Зовнішнє незалежне оцінювання

Як отримати довідку про особливі умови (ЗНО)

Учасникам ЗНО з особливими освітніми потребами, які потребують створення особливих умов в пунктах проведення тестування, необхідно надати відповідний медичний висновок.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, медичний висновок необхідно подати разом з іншими реєстраційними документами, а під час формування реєстраційної картки вказати на необхідність створення особливих умов, зазначити номер і дату виданої закладом охорони здоров’я форми № 086-3/о.

В установі, посилаючись на Порядок видачі медичного висновку про створення особливих умов зазначають: щоб отримати висновок, учасник тестування має звернутись до закладу охорони здоров’я. Після чого лікар-спеціаліст надасть рекомендації щодо необхідності створення особливих умов у пунктах проведення ЗНО з урахуванням особливостей стану здоров’я.

Регіональні центри оцінювання якості освіти гарантовано забезпечуватимуть особливі умови, зазначені в переліку особливих умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами. Створення інших умов залежить від матеріально-технічних можливостей пунктів проведення ЗНО та особливостей технології тестування.

Також Український центр оцінювання якості освіти звертає увагу, що керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я, з питань освіти і науки облдержадміністрацій надіслано спільний лист МОЗ та Міносвіти з проханням довести зміст наказу щодо деяких питань участі у ЗНО осіб, які мають певні захворювання, патологічні стани або інвалідність.

Джерело: osvita.ua

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти